Leren leren met de Autometafoor 

Leren leren.. het klinkt zo makkelijk. Maar er is een heleboel voor nodig! Om tot leren te kunnen komen heb je bepaalde vaardigheden nodig. Starten met je taak, overzicht houden, de tijd in de gaten houden, reflecteren, enz. Wanneer dat niet vanzelf gaat kan het veel frustratie opleveren. Soms al op de basisschool, wanneer het moeilijk is om je huiswerk af te krijgen of je toetsen op de juiste manier te leren. Wat we ook vaak zien is dat het op de basisschool nog wel lukt, maar dat het bij de overstap naar het voortgezet onderwijs écht ingewikkeld wordt. Zoveel vakken, soms maakwerk en soms leerwerk.. het valt dan niet altijd mee om het overzicht te houden.

Met de Autometafoor van Ans Ramaut worden de 11 executieve functies vergeleken met de functies van een auto. Zo heb je bijvoorbeeld de sleutel voor het starten met je taak, de tijd voor het op tijd afkrijgen van je werk, de APK voor de organisatie (heb je je spullen bij de hand, is je tafel opgeruimd?), enz. Onze ervaring is dat dit voor kinderen en jongeren een heel duidelijke vergelijking is. Stap voor stap nemen we de kinderen mee in de vaardigheden: Wat houdt het in? Wat heb je ervoor nodig? Wanneer zet je dit in? Door hier vervolgens concreet mee aan de slag te gaan door middel van oefeningen en spelletjes worden kinderen zich bewust van hun sterke en minder sterk ontwikkelde vaardigheden. En van daaruit gaan we samen aan de slag!

De training kan individueel gevolgd worden, dat geeft de mogelijkheid om het traject precies op maat te verzorgen. Ook bieden we de training aan in kleine groepjes van 2-4 kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Onze ervaring is dat de onderlinge interactie tussen de kinderen echt een meerwaarde is. Ze geven elkaar tips, gaan samen op weg om deze vaardigheden te leren.

Voor wie? Kinderen en jongeren van 6 - 18  

Wanneer?  We starten op verschillende momenten in het jaar met de groepstraining, zodra we een groepje samen kunnen stellen in een passende leeftijdscategorie. We plannen de momenten in overleg met de deelnemers. Als je de training individueel volgt kan je op ieder moment in het jaar starten.  

Hoe vaak? 11 bijeenkomsten van 1 uur 

Kosten? Groepstraining: €400 per kind inclusief materiaal. Als je de training individueel volgt maken we vooraf een plan voor het aantal bijeenkomsten en passen we het tarief daarop aan. 

Voor meer informatie kun je ons mailen, bellen of een berichtje sturen! 

 


Webdesign & Webbouw

Reclamebureau Lot to Design

Pit kindercoaching
Retranchement 3
Gorinchem