Pubers (met) Pit 

Herken je een of meerdere van de volgende uitspraken?

Pit pubers.jpg

Mijn puber laat over zich heen lopen

Mijn puber reageert zo onverschillig..

Mijn puber is zo beïnvloedbaar door vrienden / omgeving

Mijn puber bijt teveel van zich af

Mijn puber is zo dwars

Ik krijg echt geen hoogte van wat er in mijn puber omgaat…

Dan lijkt het erop dat jouw zoon/dochter lekker aan het puberen is geslagen. Op zoek naar zichzelf, wie ben ík nu eigenlijk? Op zoek naar grenzen en naar vrijheid om je eigen weg te kiezen en tegelijkertijd nog zoveel behoefte aan houvast, veiligheid en vooral heel veel liefde. Daarbij de juiste ondersteuning bieden als ouder kan soms  best een zoektocht zijn!

Zouden jij en je kind hier wat ondersteuning bij kunnen gebruiken? Dan is de training Pubers (met) Pit misschien iets voor jullie!

Wat houdt het in?

We gaan in een kleine groep pubers aan de slag met o.a. weerbaarheid. In de puberleeftijd maken kinderen een fase door van losmaken en je eigen weg vinden. Dat gaat vaak niet zonder slag of stoot. In deze training gaan we met je puber aan de slag om te ontdekken op welke manieren je trouw kunt blijven aan jezelf en aan jouw belangen zonder daarbij de relatie met je omgeving (vrienden, ouders, docenten) op scherp te stellen. Dus zowel wanneer je puber naar jouw idee wel héél goed is in het van zichzelf afbijten :-) of wanneer je juist denkt dat je puber wel wat assertiever kan worden kan deze training een bijdrage leveren aan de weerbaarheid van jouw kind.


We gaan met de groep in 4 bijeenkomsten aan de slag met het opkomen voor jezelf en het bewaken van je grenzen op een passende manier in verschillende relaties en omgevingen. Dat doen we natuurlijk door het geven van achtergrondinformatie en door met elkaar in gesprek te gaan, maar ook door allerlei afwisselende werkvormen / spelletjes / enz. Daarnaast is er een ouderavond waarbij we ingaan op wat achtergrond m.b.t. de puberleeftijd en gaan we aan de slag met tools om je puber op een positieve manier in beweging te krijgen. Dus niet vanuit strijd of regels maar meer vanuit samenwerking en het creëren van win-winsituaties.

Wil je meer weten?

Mail gerust naar info@pitkindercoaching.nl of bel ons zodat we je wat meer kunnen vertellen! 


Webdesign & Webbouw

Reclamebureau Lot to Design

Pit kindercoaching
Retranchement 3
Gorinchem