Individuele coaching 

De meeste kinderen die bij Pit komen, volgen een individueel traject en dat snappen we heel goed! Individuele coaching (dat wil zeggen het kind met papa of mama erbij) is namelijk een heel fijne manier van werken. Het kind staat centraal en we bieden  volledig maatwerk op zijn of haar hulpvraag  en de met elkaar vastgestelde doelen. Natuurlijk denken we over onze aanpak en maken we in grote lijnen een plan voor het traject. Toch gebeurt het heel regelmatig dat we het oorspronkelijke plan loslaten, omdat we merken dat er andere dingen zijn die spelen.  Heel vaak zit er achter een hulpvraag, een andere hulpvraag. Het kind worstelt met boosheid, maar is eigenlijk bijvoorbeeld heel onzeker. Door hier op in te kunnen spelen kunnen we heel doelgericht te werk gaan en beginnen bij de bron. Bovendien werken we graag vanuit de actualiteit en gebruiken het dagelijks leven van het kind als uitgangspunt. Heeft een kind slapeloze nachten vanwege een spannende toets, dan gaan we daar mee aan de slag. Zo werken we aan concrete handvatten en tools voor de dagelijkse praktijk en is er ruimte om daar waar nodig is het proces bij te sturen.

Last but not least, bij individuele coaching staan naast het kind de ouders centraal. Ze maken door hun aanwezigheid bij de sessies en het oefenen thuis het proces van dichtbij mee en spelen een belangrijke rol. Hierover vindt u meer onder het kopje “Pit en ouders” 

12805953_566841340145128_3037440569263353563_n.jpg

Schriftjes

Al onze pitters krijgen bij de eerste sessie een schriftje mee waar we in bijhouden aan welke doelen we werken en op welke manier we dat doen. Ook schrijven we hierin de oefeningen voor thuis, want het "huiswerk" en de overdracht naar ouders zijn een onmisbaar onderdeel van het coachtraject zodat ouders (eigenlijk het hele gezin) betrokken zijn bij het proces. En daarnaast kan het fijn zijn om het pitschriftje ook na afronding van het traject er nog eens bij te pakken als een reminder van alles wat er geleerd is.


Webdesign & Webbouw

Reclamebureau Lot to Design

Pit kindercoaching
Retranchement 3
Gorinchem