Pit & pubers 

Pubers.. wat zijn ze leuk! Ze ontwikkelen zich in razend tempo en soms is dat voor jou als ouder amper bij te benen. De overstap naar de middelbare school kan voor zowel jou als je kind een flinke hobbel zijn en een grote uitdaging in het loslaten voor jou als ouder. Daarbij verandert er van alles in hun emoties en in hun lichaam, heeft hun mobiele telefoon een immense aantrekkingskracht, is het plannen van huiswerk ineens een stuk ingewikkelder dan op de basisschool, het vinden van een passende manier van weerbaarheid (niet té assertief zijn maar ook niet over je heen laten lopen), het vinden van je plaats in een nieuwe groep en op een nieuwe school, en ga zo maar door.. Kortom: een fase waarin een heleboel op jou en op je puber afkomt. 

Steeds meer pubers weten de weg naar onze praktijk te vinden. Juist omdat er in deze leeftijdsfase veel gebeurt is het vaak heel prettig om vanaf de zijlijn gecoacht te worden bij al die veranderingen en onzekerheden die daarbij horen. Dat kan heel praktisch. Het leren leren is een van die dingen waarin pubers enorme stappen kunnen maken als ze eenmaal door krijgen hoe ze het beste tot leren komen. Maar het kan ook juist meer op sociaal-emotioneel gebied. Al die veranderingen maken snel onzeker. Hoe fijn is het als je ontdekt dat je eigenlijk heel veel in je mars hebt en handvatten krijgt hoe je met lastige situaties om kunt gaan zodat je die met (zelf)vertrouwen tegemoet kunt zien. 

We horen vaak van ouders “had ik dit maar gehad als puber” We weten vaak zelf nog heel goed wat een worsteling deze fase kan zijn en wat gun je je kind om daar minder last van te ondervinden. De tools en inzichten die ze bij Pit eigen maken hebben bovendien vaak langdurig effect in hun verdere leven. Een mooi moment om aan de slag te gaan dus. 

Niet alle pubers staan meteen te springen bij het idee van coaching. Toch, als je ze bevraagt naar wat ze zelf graag zouden willen, ze uitlegt wat coaching is en ze laat nadenken over de winst die er te behalen is, staan ze er vaak meer voor open. Uiteraard is een kennismaking altijd mogelijk én zijn alle gesprekken vertrouwelijk. 

Goed om te weten: bij het coachen van pubers overleggen we bij de start van het traject over de aanwezigheid van ouders bij de sessies. De intake plannen we met ouders en kind en we overleggen dan samen over de wensen van je kind en van jou als ouder. In deze leeftijdsfase maken kinderen zich losser van hun ouder(s) en zoeken ze steeds meer hun eigen weg. Daar sluiten we in de coaching op aan. Wanneer gewenst door alle partijen dan zijn ouders bij de coachafspraken aanwezig. Soms kiezen we voor een tussenweg, bijvoorbeeld door de afspraak samen af te sluiten of door een mail of telefoontje na afloop met ouders te plannen. We zoeken hierin naar een vorm die zo goed mogelijk aansluit bij jullie wensen. 


Webdesign & Webbouw

Reclamebureau Lot to Design

Pit kindercoaching
Retranchement 3
Gorinchem