Waarom Pit?

Passie!

In ons werk als leerkracht hebben we gemerkt dat we geraakt worden door kwetsbare kinderen. Zij hebben een speciaal plekje in ons hart. Pit kindercoaching is ontstaan vanuit de behoefte meer te betekenen voor deze kinderen en hun ouders.

Kwetsbaar is voor ons onder andere…

  • Een kind dat geen raad weet met zijn boosheid
  • Een kind dat onhandig is in sociale situaties
  • Een kind dat opstandig is en op zoek is naar grenzen
  • Een kind dat moeite heeft om zichzelf te accepteren
  • Een kind dat een heftige situatie heeft meegemaakt (zoals bijvoorbeeld een echtscheiding, een verlies, enz.)
  • Een kind dat worstelt met omgaan met zijn eigenheid, bijvoorbeeld door een diagnose (dyslexie, ADHD, enz.)

Ons motto is: “al het groots is klein begonnen”

Dat vertaalt zich in ons belangrijkste doel: kinderen vertrouwen geven in hun eigen kracht, zodat ze op alle gebieden tot groei en bloei komen! 
 

Ouderbetrokkenheid

Als ouder ben je een van de belangrijkste personen in het leven van je kind. Daarom ben je onmisbaar bij het coachingstraject. Sowieso bij de kennismaking en intake, maar ook daarna zullen we je betrekken bij het proces. Zo kunnen jij en je kind de geleerde vaardigheden direct thuis toepassen en heeft het ook effect op lange termijn. Iedere sessie wordt terugkoppeld naar jou als ouder. 
 

Kortdurend

Kindercoaching is oplossingsgericht en kortdurend. De gemiddelde duur van individuele coaching is 4 – 6 sessies, en soms is een kind in 2 tot 3 sessies al een eind op de goede weg.
 

Laagdrempelig

Pit is laagdrempelig: om te beginnen zijn we gevestigd in een schoolgebouw. Dat is een bewuste keuze, een vertrouwde omgeving voor zowel ouder als kind. Daarnaast werken we ook zonder verwijzing. Naar een psycholoog of therapeut gaan is vaak een grote stap, dat is ook niet altijd nodig. Daarom kan het goed zijn om een tussenstap te nemen. In veel situaties zal de hulp die Pit biedt al veel effect hebben. Mochten vervolgstappen nodig zijn dan zal Pit kindercoaching dit natuurlijk met jullie als ouders bespreken. 


Webdesign & Webbouw

Reclamebureau Lot to Design

Pit kindercoaching
Retranchement 3
Gorinchem