Wie zijn wij?

Ellen den Haan

Wat zijn er veel verschillende rollen die je kunt vervullen als mens… In de eerste plaats ben ik moeder, maar daarnaast ook juf in hart en nieren. Ook vriendin, dochter, zus en collega zijn zomaar een paar rollen die elkaar steeds afwisselen. De rol van kindercoach is een nieuwe stap in mijn leven, en heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het biedt mij de kans om op een professionele manier handen en voeten te geven aan wat het diepst in mijn hart ligt: het ondersteunen van kinderen om het mooiste te worden wat ze kunnen zijn... zichzelf.

De afgelopen jaren heeft ons gezin een aantal heftige stormen doorstaan. Hoewel dit zwaar en moeilijk is geweest, was het voor mij ook echt een eyeopener. Mijn kinderen hebben me hierin zoveel geleerd. Hun kracht, hun flexibiliteit, hun drive om van iedere dag iets leuks te maken… prachtig om te zien! Wat hierin veel indruk op me heeft gemaakt is dat mijn kinderen zelf heel goed aanvoelen wat ze nodig hebben, een soort “eigen-wijsheid”, hoe jong ze ook zijn. Ik heb aan hen gemerkt dat ze mij precies aangeven hoe ik hen kan helpen, mijn taak is daarbij voornamelijk om deze signalen op te vangen en er op in te spelen.

Voor mij is dat de basis van kindercoaching: om naast kennis en ervaring juist ook gebruik te maken van de kracht en mogelijkheden van het kind zelf. Durven vertrouwen in de eigen wijsheid die kinderen van nature hebben! 


Sandra van Houwelingen

Lang geleden, toen ik nog een klein meisje was had ik twee grote dromen. Ik wilde moeder worden en juf. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder. Mijn dromen zijn uitgekomen. Ik had niet kunnen bedenken dat moeder zijn zo mooi en bijzonder is; zo’n uitdaging en zo’n spiegel. Als leerkracht word ik altijd geraakt door de kwetsbare kinderen. Dat komt ook door mijn persoonlijke ervaringen. In mijn privéleven heb ik op verschillende manieren en vanuit verschillende rollen te maken met de kwetsbaarheid van kinderen. Dit maakt dat ik van binnenuit weet wat er speelt in een gezin als er zorgen zijn om een kind. Ik ken de impact die het kan hebben op alle gezinsleden. Als moeder ken ik de onzekerheden en strijd die het hebben van zorgen om je kind met zich meebrengt. Het is vaak zoeken naar de juiste weg. Je wilt je kind helpen een plekje te vinden in het leven en hem de juiste tools meegeven om op te groeien als evenwichtig kind, puber en uiteindelijk volwassene.

Mijn diepste wens is dat alle kinderen een kans krijgen zich te ontwikkelen. En bovenal hen te laten zien hoe bijzonder ze zijn. Want elk kind, elk mens heeft behoefte aan erkenning. Het mogen zijn wie je bent is iets essentieels. Als kindercoach kan ik daar een steentje aan bij dragen. Voor mij is dat heel waardevol, want ieder kind is een belofte…

 

m-207.jpg

Links Sandra en rechts Ellen.


Webdesign & Webbouw

Reclamebureau Lot to Design

Pit kindercoaching
Retranchement 3
Gorinchem