Wie ben ik?

Ellen Pit .jpegMijn naam is Ellen den Haan. Mijn roots liggen in het basisonderwijs. Sinds 2014 ben ik naast mijn werk in het onderwijs kindercoach bij Pit kindercoaching. In mijn werk in het basisonderwijs merk ik dat ik geraakt word door kwetsbare kinderen. Zij hebben een speciaal plekje in mijn hart. Pit kindercoaching is ontstaan vanuit de behoefte meer te kunnen betekenen voor deze kinderen en hun ouders.

Naast Pit werk ik parttime in het onderwijs als leerkracht. Deze combinatie vind ik heel waardevol. Doordat ik ook met beide benen in de praktijk van het (basis)onderwijs sta kan deze ervaring gebruikt worden bij het maken van de koppeling naar de schoolsituatie. Hierdoor kunnen we heel gericht aan de slag om het kind ook hier te laten groeien. 

Van 2000 tot 2020 heb ik met heel veel plezier voor de klas gestaan. Al van kleins af aan wist ik dat ik graag met kinderen wilde gaan werken. Het basisonderwijs was dan ook een logische stap. En het heeft me heel veel gebracht, ik heb enorm genoten van het het lesgeven en van het contact met de kinderen en hun ouders. In maart 2020 heb ik een uitstapje gemaakt naar de functie van intern begeleider, maar inmiddels sta ik weer met veel plezier voor de klas. Ik haal veel energie en voldoening uit de interacties met kinderen en geniet daar enorm van! Samen met ouders en collega's zoeken naar wat een kind nodig heeft om tot groei te komen. Dat kan soms best zoeken en puzzelen zijn, daarom is de samenwerking tussen ouders en school zo enorm belangrijk. Hoe mooi is het als je ziet dat een kind stappen gaat zetten! Naast mijn werk in het basisonderwijs geniet ik er enorm van om ook kinderen (en hun ouders) bij Pit te kunnen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Een meer persoonlijke setting dan in het onderwijs, daarbij ben ik heel direct betrokken bij ouders en hun kinderen. Het blijft bijzonder om een poosje van zo dichtbij mee te mogen lopen en de groei te zien die kinderen doormaken. 

Het mooie aan kindercoaching is voor mij om te zien hoe kinderen tot groei komen. Vaak is er maar een klein zetje nodig, mijn rol als coach is daarbij een relatief kleine en dat maakt het juist zo mooi! Puur door goed te kijken, te luisteren en af en toe wat te prikkelen komen er prachtige momenten en inzichten tot stand. 

Voor mij is dat de basis van kindercoaching: om naast kennis en ervaring juist ook gebruik te maken van de kracht en mogelijkheden van het kind  en de ouders zelf. Durven vertrouwen in de eigen wijsheid die kinderen van nature hebben!  

 


Webdesign & Webbouw

Reclamebureau Lot to Design

Pit kindercoaching
Retranchement 3
Gorinchem