Wie zijn wij?

PhotoGrid_1520449805905.jpgWij zijn Sandra van Houwelingen & Ellen den Haan, beiden hebben we jaren ervaring in het basisonderwijs. Sinds 2014 zijn wij samen met veel passie en plezier kindercoach bij Pit kindercoaching. In ons werk in het basisonderwijs hebben we gemerkt dat we geraakt worden door kwetsbare kinderen. Zij hebben een speciaal plekje in ons hart. Pit kindercoaching is ontstaan vanuit de behoefte meer te kunnen betekenen voor deze kinderen en hun ouders.

Naast Pit werken wij beiden parttime in het onderwijs. Sandra als leerkracht, Ellen als intern begeleider. Deze combinatie vinden wij heel waardevol. Doordat we met beide benen in de praktijk van het (basis)onderwijs staan kunnen we deze ervaring gebruiken bij de koppeling naar de schoolsituatie. Daarnaast begrijpen we van binnenuit wat het kind met zijn hulpvraag aan uitdagingen ondervindt op school. Hierdoor kunnen we heel gericht aan de slag om het kind ook hier te laten groeien. 

We hebben er bewust voor gekozen om Pit samen op te zetten. We hebben jaren samengewerkt als leerkracht en in die samenwerking hebben we ontdekt dat we elkaar aanvullen, verrijken en versterken. Juist ook bij Pit ervaren we het als een versterking dat we met elkaar kunnen sparren en met elkaar mee kunnen denken. Hoewel we twee heel verschillende personen zijn sluiten onze visie en onze werkwijze heel goed op elkaar aan. 

We zijn een goed TEAM!:  Together - Everyone - Achieves - More 

Ellen den Haan

(rechts op de foto) 

Van 2000 tot 2020 heb ik met heel veel plezier voor de klas gestaan. Al van kleins af aan wist ik dat ik graag met kinderen wilde gaan werken. Het basisonderwijs was dan ook een logische stap. En het heeft me heel veel gebracht, ik heb enorm genoten van het het lesgeven en van het contact met de kinderen en hun ouders. In maart 2020 ben ik gestart als intern begeleider, in deze functie mag ik samen met leerkrachten en ouders zoeken naar wat een kind nodig heeft om tot groei te komen. Dat kan soms best zoeken en puzzelen zijn, daarom is de samenwerking tussen ouders en school zo enorm belangrijk. Hoe mooi is het als je ziet dat een kind stappen gaat zetten! Naast mijn werk in het basisonderwijs geniet ik er enorm van om ook kinderen (en hun ouders) bij Pit te kunnen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Een meer persoonlijke setting dan in het onderwijs, we zijn heel direct betrokken bij ouders en hun kinderen. Het blijft bijzonder om een poosje van zo dichtbij mee te mogen lopen en de groei te zien die kinderen doormaken. 

Het mooie aan kindercoaching is voor mij om te zien hoe kinderen tot groei komen. Vaak is er maar een klein zetje nodig, mijn rol als coach is daarbij een relatief kleine en dat maakt het juist zo mooi! Puur door goed te kijken, te luisteren en af en toe wat te prikkelen komen er prachtige momenten en inzichten tot stand. 

Voor mij is dat de basis van kindercoaching: om naast kennis en ervaring juist ook gebruik te maken van de kracht en mogelijkheden van het kind  en de ouders zelf. Durven vertrouwen in de eigen wijsheid die kinderen van nature hebben!  

Sandra van Houwelingen

(links op de foto)

Lang geleden, toen ik nog een klein meisje was had ik twee grote dromen. Ik wilde moeder worden en juf. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder. Mijn dromen zijn uitgekomen. Ik had niet kunnen bedenken dat moeder zijn zo mooi en bijzonder is; zo’n uitdaging en zo’n spiegel. Als leerkracht word ik altijd geraakt door de kwetsbare kinderen. Dat komt ook door mijn persoonlijke ervaringen. In mijn privéleven heb ik op verschillende manieren en vanuit verschillende rollen te maken met de kwetsbaarheid van kinderen. Dit maakt dat ik van binnenuit weet wat er speelt in een gezin als er zorgen zijn om een kind. Ik ken de impact die het kan hebben op alle gezinsleden. Als moeder ken ik de onzekerheden en strijd die het hebben van zorgen om je kind met zich meebrengt. Het is vaak zoeken naar de juiste weg. Je wilt je kind helpen een plekje te vinden in het leven en hem de juiste tools meegeven om op te groeien als evenwichtig kind, puber en uiteindelijk volwassene. 

Mijn diepste wens is dat alle kinderen een kans krijgen zich te ontwikkelen. En bovenal hen te laten zien hoe bijzonder ze zijn. Want elk kind, elk mens heeft behoefte aan erkenning. Het mogen zijn wie je bent is iets essentieels. Als kindercoach kan ik daar een steentje aan bij dragen. Voor mij is dat heel waardevol, want ieder kind is een belofte…


Webdesign & Webbouw

Reclamebureau Lot to Design

Pit kindercoaching
Retranchement 3
Gorinchem